Concert van de toekomst

Geplaatst op

Vrijdag 23 maart houden wij ons ‘Concert van de toekomst’. Zoals de naam al zegt, is het een concert waar alle opleidings- en jeugdorkesten van de vereniging kunnen laten horen waar zij het afgelopen jaar met elkaar aan hebben gewerkt.

De avond zal beginnen met een optreden van DE Drumkids, onder leiding van Tim Duijf. DE Drumkids is het opleidingsorkest van de slagwerkgroep van Door Eensgezindheid. Het doel is de leden door te laten stromen naar de slagwerkgroep, hierdoor wisselt de samenstelling regelmatig. Naast DE Drumkids zullen er ook een aantal solo-optredens op slagwerk zijn.

Aansluitend zal DE Mezzo, onder leiding van Casper Koerting, optreden. DE Mezzo is het opleidingsorkest van de fanfare en aan de samenstelling is goed te zien dat muziek maken voor alle leeftijden is. Door de diverse workshops van de afgelopen jaren is DE Mezzo uitgegroeid tot een orkest van 15 leden. Een groot aantal van deze leden speelt al bij de fanfare mee, maar vaak op de 2e of 3e stem. Bij DE Mezzo krijgen zij de kans op ook een eerste stem te spelen.

Workshops
Deze avond is tevens de afsluitende avond voor de deelnemers van de workshops. Zij laten horen wat ze in 10 workshops hebben geleerd. In januari begonnen er ruim 10 enthousiaste deelnemers aan de workshops blazen en slagwerk. De blazers zijn onder leiding van Leonie Stoffers klaargestoomd en de slagwerkers zijn onder leiding van Abel de Vries klaargestoomd voor het ‘Concert van de toekomst’. De blazers zullen zelfs een nummer met DE Mezzo meespelen!

Door het succes van de diverse workshops die “Door Eensgezindheid” de laatste jaren heeft georganiseerd, is het ledenaantal flink gegroeid. Daarom is twee jaar geleden voor het eerst het ‘Concert van de toekomst’ georganiseerd.
Het ‘Concert van de toekomst’ wordt gehouden op vrijdagavond 23 maart in Dorpshuis “De Krakeling” in Heukelum. Het concert begint om 19:30 uur.